2016. február 24., szerda

ARNOLD FELSZÓLAL A POCAKOS TESTÉPÍTŐK ELLEN

Idézetek Arnoldtól a modern testépítés kapcsán:

„Én valahogy csalódott vagyok abban az irányban, amiben a testépítés most halad. Az olyan nagy versenyek esetében is, mint az Arnold Classic, vagy a Mr. Olympia, az emberek csalódottan kullognak haza. Ez az előadás miatt van. Mint egy festmény, amit bemutathatnak halvány, vagy erős fényben, megjelenik pár nagyszerű fizikum, aztán jön pár másik és az mondod: „Várjunk csak, ezeknek 24 inch-es nyakuk van, lógó hasuk, a kezüket eltartják a testüktől, a lábuk pedig olyan nagy, hogy járni sem tudnak normálisan!” Ez az egész szteriod téma egy nagy probléma. Tudjuk, hogy felelősségre kéne vonnunk mindenkit, de ezt mégsem teszi meg senki, csak hátat fordít."

„Mit fogunk csinálni ezekkel a nagy pocakú fickókkal? A bíróknak alul kell pontozniuk őket! Egy túlméretezett has a színpadon oximoron! Hogy lehet egy testépítőnek nagy hasa? Az az egy testrésze, amit kisebbé kellene tennie, nem nagyobbá!"

Arnold, a „V-betű"

„A kezdetekkor, mikor a magazinokat tanulmányoztam, olyan emberek képeit nézegettem, mint Steve Reeves, Reg Park, vagy Jack Delinger, ahogy a Mr. Universe színpadán álltak. Olyan nagyszerűen néztek ki a széles vállaikkal, lapos derekukkal és arányos izmaikkal! Úgy akartam kinézni, ahogy ők.”

Reg Park

2015 MÁRCIUS - ARNOLD KIROHANÁSA

„Túl sok fickó néz ki úgy, mint egy hordó! A bíróknak el kellene kezdeniük előnyben részesíteni az esztétikusabb kinézetű, vékony derekú testépítőket."

„Ha elkezdjük díjazni a szép fizikumokat, akkor mindenki azért fog elkezdeni edzeni, hogy szép teste legyen."

„Nézzétek meg a régi időket, mikor Steve Reeves győzött! Ha láttátok volna őt a tengerparton, azt mondtátok volna: „Imádnám, ha olyan testem lenne, mint ennek a srácnak! Nézzétek, milyen nagyszerűen fest ez az ember!” De ezt nem mondhatjuk el azokról a fickókról, akik manapság nyerik a versenyeket."

Steve Reeves vonzotta a tömegeket

„A legtöbb mai versenyzőnek kilóg a hasa! Régen elvárás volt, hogy V-alakú tested legyen, most pedig… ez valami hordó forma, vagy nem tudom mi..."

Nem vicc: most ők ketten a „legjobbak"!

„Különös ami a színpadon történik, hogy már régóta senki sem tudja behúzni a hasát. Senki sem képes vákuum-pózban, széles vállakkal atletikus megjelenést nyújtani. Nagyon nincs rendben ez az egész.”

Frank Zane, a '70-es évek végének királya

ARNOLD A PÓZOLÁSRÓL

„Úgy érzem, a pózolás egyáltalán nem fejlődött a testépítésben. Néhány testépítőnek igazán nagyszerű pózoló rutinja van, de 80 százaléka ennek, hogy őszinte legyek, béna! Tanítanunk kell őket, hogy három másodpercnél tovább tudják tartani a pózaikat. Beállnak egybe és elkezdenek remegni: ez nem profi! Évekig edzel, hogy felépíts egy nagyszerű testet, aztán az Arnold Classicon, vagy az Mr. Olympián elkezdesz remegni. Hallgassatok rám, nincs több remegés!”

Itt az ideje, hogy a testépítés első számú ikonja ne csak a színpadi remegést szüntesse meg, hanem a színpad mögötti dolgokat is felrázza egy kicsit!

Egy igazi példakép nem így néz ki

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése