2017. november 9., csütörtök

NAGY TABLETTÁK SZEDÉSE

A testépítés életforma. Igazi életmódváltást igényel, melynek része táplálékkiegészítők szedése. Aki ügyel az egészségére, tudja, milyen fontos elegendő vitaminnal és ásványi anyaggal ellátni a szervezetét. De érdemes egyéb, jótékony hatású készítményeket is szedni, például izületvédőt, kollagént, vagy királydinnyét. Ezeket legtöbbször tabletta formájában lehet beszerezni. Nagy eséllyel jó nagy méretű tabletta formájában.

A méret a lényeg! :)

Ugye van az a vicc, hogy mire tanított meg minket a testépítés. Ha másra nem is, gigászi tabletták szedésére biztosan. Vagy mégsem? Az edzőtársaim gyakran panaszkodnak, hogy alig bírják letuszkolni magukba a táplálékkiegészítőiket. Meg is értem, mert valóban nem egyszerű. De van technikája a dolognak. Vegyük végig lépésről lépésre!

1. EGY KORTY VÍZ

Legalább az első tabletta előtt egy kis korty vízzel nedvesítsük be a torkunkat!

2. RÁGÁS IMITÁLÁS

Könnyű rástresszelni az ijesztő feladatra. Főleg, ha korábban már sikerült félrenyelnünk tablettát és tudjuk milyen, mikor az életünkért küszködünk. A torkot fel kell készítenünk a nyelésre. Úgy kell viselkednie, mint evés közben.

Kapjuk be a tablettát és egyik oldalon, a rágófogaink között, lassan harapjunk rá háromszor. Olyan sebességgel, mintha tényleg megrágnánk, de valójában csak érintsük hozzá a fogainkat. Képzeljük el, hogy megrágjuk. Közben állítsuk hosszanti irányba, tehát ne keresztbe álljon a szánkban!

3. NYELÉS

A harmadik imitált rágás után tartsuk meg a fogaink között a tablettát és vegyünk vizet a szánkba! Képzeljük el, hogy egy jól megrágott falat van a szánkban, majd hezitálás nélkül, egy nagy korttyal nyeljük le! Öblítsuk le pár további korttyal!

Ennyi az egész. Ha belejövünk, a technika hamar rutinná válhat. A rágást idővel elég lehet elképzelni. Ettől függetlenül mindig biztonságosabbnak tartom a hatalmas tabletták szedését, ha más is van otthon rajtunk kívül. Jobb ha közel a segítség, ha netán valami rosszul sül el. Főleg kisgyermek mellett nem szerencsés egyedül végezni a műveletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése