2016. október 7., péntek

OLÜMPOSZI RECEPTEK - GYÚRÓS QUESADILLA

Egy igazi ínyencség receptjét osztom meg veletek, ami tulajdonképpen egy tévedés során született meg - félreértelmeztem egy újságban található leírást. Egy testépítőknek szánt quesadilláról szólt, de csak egy pillantást vetettem rá és úgy készítettem el otthon. Azt hittem, simán kihagyták belőle a tésztát és csak két tükörtojással fogták közre a tölteléket. Később kiderült, hogy tévedtem, de így legalább megszületett az egyik új kedvenc reggelim.

Lehet, hogy tészta nélkül a quesadilla nem is quesadilla, de nem érdekel! Nem hiányzik belőle. Két tojás nagyszerű szendvicsszerű, késsel és villával fogyasztható ételt eredményez a megfelelő hozzávalókkal. És mit jelent számomra, hogy nagyszerű? Nem csak azt, hogy finom, hanem hogy egészséges és tápláló is - fehérjedús, illetve alacsony energiatartalmú. Tökéletes a testépítéshez.


Nyámi!

GYÚRÓS QUESADILLA

Energia: kb. 250 kcal
Fehérje: 20g

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 szelet pulykasonka
- 1 szelet cheddar sajt
- 2 kiskanál salsa szósz
- Kevés olaj

Elkészítés: Egy kevés olajon gyártunk egy tükörtojást. Kirakjuk tányérra. Ezután picit átsütjük a két szelet pulykasonkát és rátesszük a tükörtojásra. Erre ráhelyezzük a cheddar sajtot, amire kerül a salsa szósz. Végezetül csinálunk még egy tükörtojást, amivel lefedjük a művet. Kész.

A két tojás sok fehérjét jelent. Reggelire fogyasztva segít beállítani a vércukorszintünket egész napra. A sonka tiszta fehérje, de a sajt is jó dolog. A salsáról kevesen tudják, hogy a ketchuppal ellentétben bátran fogyasztható, mert alig van benne kalória. Chedarral együtt igazán különleges, mexikói jellegű ízvilágot varázsol ételünknek.

Fogyasszátok bizalommal!

4 megjegyzés:

  1. Jó recept, igazi fehérjebomba!!:) A salsa a legjobb, én is azt szoktam nyomni, meg a Texan Tomato Relisht is próbáld ki.:) Ma voltam edzeni és lenyomtam egy teljes test edzéstervet, gondoltam megosztom veled:
    1. Lehúzás csigán tricepszre3x12 utána rögtön oldalemelés egykezes súlyzóval

    2. Döntött fekvenyomás 4x8+3x15 bicskázás egyenes padon

    3. Guggolás keretben+ sideleans kézisúlyzóval 3x12

    4. Kitörés 4x8 +3x12 bicep curl

    5. Military press + döntött oldalemelés kézisúlyzóval 3x12

    Ez négy gyakorlat, de teljesen rottyra vágott... Most irány az íjászpálya mindjárt...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nézem, mi ez a relish... Legközelebb megkeresem a nemzetközi kaják között. :)

      Elmeséled, milyen logikával állítottad össze ezt az edzéstervet? Érdekelne. Ha jól értelmezem, a gyakorlatok a következő sorrendben ezeket az izmokat célozzák:

      1. tricepsz + oldalsó váll
      2. felső mell + has?
      3. comb + oldalsó has
      4. comb + bicepsz
      5. váll + oldalsó váll

      A hátat és az alkart hiányolom. Az egyik oldalemelés helyett egy széles fogásos húzódzkodással mindkettő kaphatna eleget...

      Törlés
    2. A terv összeállítását a káosz és az entrópia vezette, valamint hogy ki akartam fingatni magam, mert sok volt a stressz..:S Legközelebb berakom az oldalemelés helyett a húzódzkodást.Köszi a tippet!:D

      Törlés
    3. Háhá! Jól van... :D Szívesen! ;)

      Törlés