2016. július 13., szerda

OTTHONI EDZÉS

Folyik a költözés, ezért nincs nagyon időm írni. Viszont azt el kell mondanom, hogy az edzőteremnek szánt helyiséget már birtokba vettem és kiegészítettem az eddigi edzőfelszereléseimet egy ajtókeretes húzódzkodó rúddal és egy szobabiciklivel. Utóbbi a feleségem hozománya (tudjátok, hogy én nem nagyon vagyok híve a kardiónak…). Nemsokára kettő lesz belőle, mert elhozzuk a párját is. Igazi Tour de France lesz a föld alatt! :D

Az eddigi eszközeim

Az új húzódzkodó

A helyiségben az előző tulaj hagyott egy vékony tükröt. Ez legalább megteremti az eredeti edzőtermi fílinget! :) A barátom szerint olyan a hely, mintha sitten edzenék, hiszen az egészet még meg kell csinálni a falaktól, a szigetelésen, a fűtésen, a világításon át, egészen a padlóig. Én viszont már tudom, milyen lesz! Fehérre festem a falakat, melyeken egy-egy életnagyságú Steve Reeves és Arnold sziluett fog figyelni azúrkék színben - természetesen mindketten a legismertebb pózaikban: tökéletesség a felhőkben és oldalsó bicepsz póz.

Klasszikus pózok

Feliratok is lesznek. Pl. „No brain, no gain”, „That which does not kill us makes us stronger”, vagy az Arany hatos gyakorlatai sorban. A kijáratra azt festem: „I’ll be back”. :)

Az egyik falat teljes egészében tükör fogja fedni, de valószínűleg szerelek egy tükröt a plafonra is. Szeretnék valahova egy kisebb led-tévét, amin majd mehetnek hang nélkül (a zene hangszórókból szól majd) Steve Reeves és Arnold edzős videói.

Ami a felszerelést illeti, lesznek súlytárcsák, amikhez lesz egyenes rúd, kézi súlyzó rudak, állvány, illetve minimum kétféle fix kézi súlyzó párt is beszerzek. Az egyik 28 és 36 kiló között lesz Arnoldozáshoz, a másik pedig 40 és 50 között ferde pados fekvenyomáshoz. Idővel jó lenne, ha meglenne külön minden lépcsőfok…

Lesz még plafonra szerelt húzódzkodó, illetve egy pár tolódzkodó állvány. A tolódzkodó (súlytartó) öv sem maradhat el.

Ami még kérdéses: alsó és felső csigás cucc kábeles lehúzáshoz, ill. kábeles evezéshez. Ez nálam gyengébbeknek lehet jó - mondjuk lányoknak. Idővel talán lesz Scott-padom és francia rudam is, bár ezeket sohasem használom. Egy arm blastert még vagány lenne beszerezni:

Próbáltátok már?

Ami már most sokkal jobb, mint a termekben, ahová járok: A ZENE! Nem nyomi niga rap, hanem RÁKKENDROLL!!! ACDC, Jimi Hendrix, Steppenwolf, Dio és társaik! Komolyan, ennél jobb nincs is!

És akkor a mostani edzéstervem:

BEMELEGÍTÉS:
- Intervallum szobabiciklizés - 10 perc (fél perc könnyebb, fél perc nehezebb felváltva)
- Kézi súlyzó lendítés - 1x15-20

1. SZUPERSZETT:
- Fekvőtámasz emelt lábbal, súllyal - 2xmax
- Húzódzkodás szűk, felső fogással, saját testsúllyal - 2xmax

2. SZUPERSZETT:
- Vállra nyomás egy kézzel, ülve - 2xmax
- Húzódzkodás alsó fogással, saját testsúllyal - 2xmax

3. SZUPERSZETT:
- Francia nyomás kézi súlyzóval, ülve - 2xmax
- Evezés kézi súlyzóval - 2xmax

4. SZUPERSZETT:
- Guggolás kézi súlyzóval - 2xmax
- Áthúzás kézi súlyzóval - 2xmax

Mindenből a lehető legnagyobb súlyt használom. Az intervallum szobabiciklizés-bemelegítést Arnoldtól vettem - mostanában detto ezt csinálja. Aztán meg használnom kell azt az izét, ha már egy ilyen komoly dolog pihen a kevéske felszerelésem mellett…

A kajálásra most nagyon odafigyelek, mert szeretném definiáltabbá tenni magam. Zéró toleranciát hirdettem a cukros és a szénsavas üdítők, ill. a hüvelyes zöldségek ellen. Mindezt főleg azért, hogy szűkítsem a gyomromat, hogy ne legyen olyan nagy étvágyam. Az 5x450 kilokalória pedig szentírás!

Igyekszem minél előbb jelentkezni. Fordítok Steve Reeves-től, hogy milyen véleménnyel volt a modern edzésmódszerekről, ill. a szteroidokról úgy általában. Leszpojlerezem, hogy nem jó. :) Ezután majd egyesével megosztom veletek a kedvenc receptjeimet - azt a pár ételt, amiket minden nap fogyasztok, és amikkel hiszem, hogy mutatós klasszikus fizikumot lehet építeni.

I’ll be back! :)

2 megjegyzés:

  1. Jó végre hallani rólad :) Csak saját magadnak tervezed azt az edzőtermet?
    Alig várom a recepteket ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Igen, az edzőterem privát lesz. Persze biztos megfordulnak benne a barátaim is. :)

      A receptek érkezni fognak, ahogy meglesz a tűzhelyünk. :P

      Törlés