2016. június 16., csütörtök

MERJÜNK GYENGÉK LENNI?

Kifordult magából a világ. Régen az számított erénynek, ha valaki erős volt, ügyes, okos és ravasz. A királyfi legalábbis ezen tulajdonságainak köszönhetően győzte le a sárkányt.

A mai mesékben az a hős, aki mer gyenge lenni. Aki meri felvállalni, hogy béna. És ezt büszkén teszi! Ezért érdemes felnézni rá!

Manapság egy kövér embernek nem kell lefogynia, hogy jobb ember lehessen, hogy jobban érezze magát. Elég felvennie olyan ruhákat, melyek jobban mennek az alakjához, amik jobban passzolnak a stílusához...

„Nem kell jól kinézned, merj kövér lenni! Ne műveld magad, hülyén is értékes ember vagy! Ne foglalkozz azokkal, akik azt mondják, egészségtelenül táplálkozol, nem kell mindenkinek egészségesnek lennie! Nem baj, ha gyenge vagy, merd ezt felvállalni!" - ezekhez hasonló gondolatokat sugároznak felénk szüntelen.

Én konzervatív vagyok. Hiszem, hogy az igazi erények örök érvényű dolgok. Erő, bátorság, hazaszeretet, erkölcs, becsület, szorgalom, akaraterő - foglalkoznak ilyenekkel manapság az iskolákban?

Én ezekből szeretnék példát mutatni a gyerekemnek. És klasszikus meséket fogok mondani neki, melyekben a királyfi az erejét használva, bátran győzi le a sárkányt!

Elmondom neki, hogy honfoglaló őseink igenis elfoglalták ezt a földet, mégpedig erővel! Mert akkoriban azok diktáltak, akik erősek voltak, és akkor mi voltunk az erősek! És erre kell büszkének lennünk! Ezért példa előttünk Árpád vezér!

Elmondom neki, hogy ha valaki kövér, az nem egy genetikai szerencsétlen, hanem egy lusta disznó, aki képtelen mozogni és nincs akaratereje ahhoz, hogy nemet mondjon az egészségtelen táplálkozásnak.

Elmondom neki, hogy ha akar valamit, ne érje be kevesebbel! Ne adja fel a kezdeti nehézségek után, hanem legyen erős és csinálja végig amit elkezdett!

Egészségesek akartok lenni? Mutatós külsőre vágytok? Ki akarjátok edzeni magatokat? Izmokat akartok? Netalán klasszikus fizikumot szeretnétek építeni?

Az gyengén nem fog menni.

Az edzőteremben erőre gyúrunk. Erőre, mely erőt ad az élet többi területén is. A súly, amit egyszer már kinyomtunk, mutatja, mi az, amire mostantól bármikor képesek vagyunk!

Haladjatok előre az életben és erősödjetek! Emeljétek folyamatosan a súlyt és egyre jobb ember válik belőletek.

Merjetek erősek lenni!

7 megjegyzés:

  1. Ez mind kurvára így van. A mai világban ezek a dagadt, lusta, gerinctelen töketlen gecik akarnak érvényesülni, mert nincs elég elszántságuk, hogy valamit a saját erejükből tegyenek. Csak azokat szólják le, meg becsmérlik, akik elértek valamit. Az én gyerekem is csak rendes meséket hall majd ahol a főhős erős volt és úgy nyert. Nemhiába mondják hogy száz halált hal a gyáva. A saját poklodban szeirntem sokkal rosszabb főni, mint egyszer erősnek lenni és letudni valamit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézd meg a blogomat, itt még nálad fékezem magam.:D Ma lenyomtam az ezüst nyolcast. Eszetlen jó volt! Máshogy is érzem magam utána, mint egy sima csoportosított (mell-bickó, hát-trickó, stb) nap után. Szerintem hétfőn is ezt fogom lezavarni. (Holnap ügyelek, úgyhogy az épp betesz a hétvégére...)

      Törlés
    2. A száz halálra és a saját pokolra gondoltam. :D

      Ha rám hallgatsz, elfelejted az osztott edzést! ;)

      Törlés
    3. Így igaz az osztott edzés messze nem hozza ki a testestből azt a teljesítményt azt az energiát és azt az erőt ami ahhoz kell, hogy napról napra fejlődjünk! Nincs is annál jobb érzés, mint 1 hét után feltenni azt a súlyt amit soknak éreztél és végre kinyomod! Felbecsülhetetlen érzés :) A teljes test edzés nem más mint a fejlődés logikája érthetően! Legyünk erősek!

      Törlés
    4. Ma megint lenyomtam és marhajó. Szerdán megyek megint, miután elhoztam az új íjhúromat....:D::DD

      Törlés
    5. A szívemből szólsz, Norbi! :) Számomra nem volt kérdéses, hogy ráéreztek a dologra! ;)

      Régebben én is lőttem Kassai stílusban. Még versenyen is részt vettem. Az íjászkodás jól fel tudja edzeni a széles hátizmokat. A honfoglalók csontozatát megvizsgálava megállapították, hogy brutális hátizmokkal rendelkeztek! Valószínűleg nem a bicskadobálástól... ;)

      Törlés