2016. május 20., péntek

LEROY COLBERT A TELJES TEST EDZÉSRŐL II.

Leroy Colbert tavaly november óta sajnos már nincs velünk, de szerencsénkre az utolsó éveiben nagyszerű videóblogot vezetett, amelyben megosztotta velünk a természetes, szteroidoktól mentes testépítés titkait. Nála idősebb guru nem osztott észt az interneten. Sok évtizedes tapasztalata igazán egyedivé tette őt. Rálátása volt egy olyan korra, amikor még az egészség megőrzése volt az elsődleges cél a legjobb vasgyúrók számára is.

Akkoriban, mikor Leroy csúcsformájának örvendett, még mindenki teljes test edzést végzett. Ez az edzésforma ugyanis a legtökéletesebb mindazon sportolók számára, akik nem vesznek igénybe egészségromboló hatású, tiltott szereket. Nem véletlenül követték és tökéletesítették ezt az utat a versenyzők a ’40-es és az ’50-es években. Tudták, mit csinálnak. Az osztott edzés a drogkultúra terméke. Aki nem él szteroidokkal, jobban teszi, ha ad egy esélyt a minden másnap végzendő teljes test edzésnek. Elég ránézni egy képre, mit értek el a régi nagyok méregdrága kiegészítők nélkül, az akkori edzésmódszerekkel.

Higgyetek neki!

Leroy szerint ha valaki teljes test edzést végez, az egész testében beindul a vérkeringés, a teljes szervezet harmóniába kerül. Ez egyáltalán nincs így egy osztott edzés esetén. A minden másnap tartott pihenőre pedig szükség van a regenerálódáshoz - ez az az idő, amikor az izom gyarapodik, ilyenkor kell úgy táplálkozni, hogy a fejlődést segítsük. Ezzel alapozzuk meg másnapra az erőnket és a kedvünket, hogy ellátogassunk a terembe. Egy izomcsoportot sem kell tucatnyi gyakorlattal széthajtanunk egy edzésen, helyette elég, ha egy, vagy két műveletet választunk, amihez aztán hosszú távon ragaszkodunk. Egy biztos: ha valaki előrébb akar jutni, a teljes test edzést kell választania!

Ezt az egészet hadd fejtse ki bővebben a mester személyesen:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése